Om mig

Hej och välkommen!

JoJoMitt namn är Johanna men bland mina vänner är jag mest känd som JoJo.
Jag är född och uppvuxen på Bjärehalvön, Skåne.
Jag har alltid haft en passion för djur och natur. Särskilt känner jag för mitt Paradis, där jag bor. Med hjälp av den digitala tekniken hittade jag ytterligare ett sätt att komma nära och förundras av allt som finns att upptäcka.

Men nu, efter nästan 25 år bakom kameran, är det tyvärr slut. Kroppen vill inte längre som jag vill. Sorgligt, men Paradiset finns ju iallfall kvar och kan avnjutas. Under åren har jag också byggt upp ett litet nätt bildarkiv på runt 80 000 bilder som jag nu tänkte börja dela med mig av. Jag hoppas ni kommer att uppskatta dem lika mycket som jag. Att ni kan se naturens under, som finns närmare än man tror.

När jag var liten vann jag med miniatyroljemålningar i en Amatörutställning men fastnade senare mer för akvarellmålning. Efter att ha upptäckt datorns underbara värld, har det blivit mest ”digitala” konstformer som vistitkort, annonsblad, inbjudningskort för bröllop, dop, begravning samt hemsidor. Allt på hobbynivå.
År 2011 deltog jag i en Amatörkonstutställning med två av mina favoritfotografier. Till min stora förvåning och glädje vann jag och fick då ha egen utställning med mina foton. Det visade sig bli en succé.
2016 tilldelades jag utnämningen CBF Medal of Distinction i Nordiska Fotoklubben med en egen sida i deras årsbok och ett hedersomnämnande. Något jag är mycket stolt över och känner mig ärad av.

Färg och form har alltid legat mig varmt om hjärtat. Därför har jag testat lite olika tekniker genom åren men aldrig haft möjlighet, att direkt officiellt utbilda mig i någon. Utöver fotograferandet och datorjobb är det mina pärlor och smycken, som får mitt hjärta att slå lite extra.
Mest blir det till mig själv och familjen men också till vem som så önskar, allt efter beställning. Har haft kunder i Japan, Usa och Europa.
Genom försäljning av mina malas, buddhistiska radband, stöder jag via min vän, buddhistmunk Pema Dorjee, flera hjälpprojekt i Nepal och Indien. mala.tigerjojo.com
Har även sysslat lite med möbeldesign vilket blivit mycket givande.

Alla motiven du ser på dessa sidor är tagna i eller i närheten av mitt egna Paradis här på Bjärehalvön.
Mitt Paradis Genom Mina Ögon!